1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americká vláda nevylučuje vstup do strategických ropných rezerv

usa-map-flag
Washington - Americká administratíva zvažuje všetky okolnosti, na základe ktorých by siahla do strategických ropných rezerv.

Ford otvoril v Číne tretí závod, kapacitu zvýšil na vyše 600.000 áut ročne

ford-logo-2
New York - Americká automobilka Ford otvorila v Číne tretí závod na výrobu osobných áut, čím sa výrobná kapacita firmy v tejto krajine zvýšila o tretinu, a to na viac než 600.000 vozidiel ročne.

Recyklačný fond víta prijatie nového Programu odpadového hospodárstva

scrap tyres rubbish
Bratislava - Recyklačný fond (RF) víta, že vláda SR 22. februára 2012 schválila nový Program odpadového hospodárstva (POH) na roky 2011 až 2015,

Volkswagen dosiahol vlani rekordný prevádzkový zisk 11,3 miliardy eur

Volkswagen-Company logo
Berlín - Nemecký koncern Volkswagen (VW), ktorý je najväčším výrobcom áut v Európe, dosiahol vlani rekordný zisk vďaka zvýšeniu dopytu po športových modeloch Audi a VW.

Ukrajina vyhlásila tendre na prieskum a rozvoj ložísk bridlicového plynu

bridlicovy plyn
Kyjev - Ukrajina vyhlásila tendre na prieskum a rozvoj dvoch veľkých ložísk bridlicového plynu, ktoré by mohli prilákať najväčších hráčov na trhu ako Exxon Mobil, Shell, Eni či Chevron.

Fiat bude možno musieť zatvoriť dva z piatich závodov v Taliansku

fiat logo
Miláno - Talianska automobilka Fiat bude možno musieť zatvoriť dva z piatich závodov v krajine, ak sa jej nepodarí uskutočniť plány na vývoz áut do USA, pretože dopyt v Európe je slabý.

Nový mäsokombinát v Humennom zamestnal 61 ľudí

masokombinat
Humenné - V humenskom priemyselnom parku Chemes na sklonku minulého roka rozbehol výrobu nový mäsokombinát. Našlo v ňom prácu už 61 ľudí.

Ukrajina si poradí, ak by Gazprom zastavil tranzit plynu cez jej územie

gas fire1
Kyjev - Ukrajinská vláda nájde spôsob riešenia situácie v prípade, že ruská plynárenská spoločnosť Gazprom zastaví tranzit plynu cez Ukrajinu. Povedal to ukrajinský premiér Mykola Azarov.

Letisko Heathrow vybavilo minulý rok rekordných 69,4 mil. cestujúcich

Heathrow airport
Londýn - Londýnske letisko Heathrow vybavilo minulý rok o 5 % viac cestujúcich a ich počet dosiahol rekordných 69,4 milióna.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...