1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nový mäsokombinát v Humennom zamestnal 61 ľudí

masokombinatHumenné - V humenskom priemyselnom parku Chemes na sklonku minulého roka rozbehol výrobu nový mäsokombinát. Našlo v ňom prácu už 61 ľudí.
Nový mäsokombinát Althan patrí pod holdingovú spoločnosť MOF, a. s. K vybudovaniu fabriky v areáli priemyselného parku došlo rekonštrukciou troch pôvodných objektov, ktoré tak vytvorili ucelenú prevádzku.

Riaditeľ mäso spracujúcej továrne Richard Gavaľa poznamenal, že zámerom spoločnosti je návrat k tradičným receptúram, chutiam a kvalite výrobkov vyrábaných v Humennom, ktoré začala z trhu postupne vytláčať mäsová produkcia s rôznymi náhradami.

"Nami spracované čerstvé hovädzie a bravčové mäso pochádza výlučne zo zvierat zo slovenských chovov," doplnil Gavaľa.

Ako ďalej uviedol, výrobné procesy v továrni sú zamerané na produkciu rôznych druhov mäsových výrobkov. Ide o párkoviny, jaternice, tlačenky, trvanlivé salámy, šunky, suché salámy, ale aj takzvaný gazdovský program - pokrmy zo sušeného mäsa.

V novom mäsokombináte, ktorého produkcia smeruje zatiaľ na slovenský trh, našlo doteraz prácu šesť desiatok ľudí. Viacerí z nich boli pred nástupom do zamestnania evidovaní na úrade práce ako nezamestnaní.

Manažment chce počet svojich pracovníkov v prípade priaznivých ekonomických podmienok v blízkom čase postupne zvyšovať. "Dúfame, že sa nám do roka podarí výrobu rozšíriť a spolu u nás nájde prácu 100 ľudí," uzavrel Gavaľa.

25.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...