1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Je čas na renesanciu atómovej energie, tvrdí český premiér Nečas

Brusel (TASR) - Jadrová energia by mala zažiť v ďalších rokoch svoju renesanciu a hlavným argumentom jeho pevného miesta v energetickom mixe je jeho vlastnosť nevypúšťania žiadnych emisií.

V Bruseli odštartoval jednodňový mimoriadny "energetický" summit

Brusel (TASR) - Mimoriadne zasadnutie Európskej rady, ktorému dominujú najmä témy o energetike, sa dnes začalo v jej sídle v Bruseli.

Exxon Mobil uzatvoril s Rosnefťou kontrakt na ťažbu ropy v Čiernom mori

exxon mobile
Davos - Americká ropná spoločnosť Exxon Mobil podpísala dohodu s ruskou ropnou firmou Rosnefť o rozvoji ropných a plynových ložísk v Čiernom mori.

Britská firma Heritage objavila v Iraku obrovské ložisko zemného plynu

Londýn/Bagdad (TASR) - Britská prieskumná spoločnosť Heritage Oil oznámila objavenie "obrovského ložiska zemného plynu" v Kurdskej autonómnej oblasti Iraku.

MOL neuspel v súboji o získanie kontrolného podielu v chorvátskej firme INA

Záhreb (TASR) - Maďarskej ropnej spoločnosti MOL sa nepodarilo získať kontrolný podiel v chorvátskej ropno-plynárenskej firme INA.

SPP zostáva aj v roku 2011 kľúčovým dodávateľom zemného plynu na Slovensku

spp_logo_1
Bratislava (TASR-OTS) - Slovenský plynárenský priemysel, a.s., (SPP) si aj v tomto roku udržal pozíciu kľúčového dodávateľa zemného plynu na Slovensku.

Bielorusko sa dohodlo s Ukrajinou na transporte ropy cez prístav Odesa

Kyjev (TASR) - Bielorusko dnes podpísalo s Ukrajinou dohodu, ktorá mu umožní dovážať ropu aj z iných krajín ako z Ruska, a to cez terminál na ukrajinskom pobreží Čierneho mora.

Podľa THERMO|SOLARu je zníženie dotácií zlou správou pre trh kolektorov

solarne_panely
Žiar nad Hronom 11. januára (TASR) - Zámer Ministerstva hospodárstva SR znížiť výšku dotácií pre domácnosti na kúpu slnečných kolektorov na polovicu, považuje najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov, spoločnosť THERMO|SOLAR Žiar so sídlom v Žiari nad Hronom za nepriaznivú správu, ktorá môže viesť k ďalšiemu poklesu trhu.

Transnefť súhlasí so zvýšením poplatkov za tranzit ropy v Bielorusku

Moskva 11. januára (TASR) - Ruský prevádzkovateľ ropovodov spoločnosť Transnefť súhlasí s 12,5-% zvýšením poplatkov za tranzit ropy cez územie Bieloruska od 1. februára 2011.
PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...