1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Bruseli odštartoval jednodňový mimoriadny "energetický" summit

Brusel (TASR) - Mimoriadne zasadnutie Európskej rady, ktorému dominujú najmä témy o energetike, sa dnes začalo v jej sídle v Bruseli.

Summit tradične odštartoval stretnutím lídrov 27 členských krajín Únie s predsedom Európskeho parlamentu Jerzym Buzekom. Slovensko reprezentuje premiérka Iveta Radičová.
Program februárového jednodňového stretnutia hláv štátov a vlád dvadsaťsedmičky tvorí najmä agenda zameraná na energetické problémy. Lídri majú prijať v záveroch záväzné základné piliere jednotného trhu v tomto sektore, riešiť udržateľnú energetickú bezpečnosť a účinnosť s vyhliadkami až do roku 2050.
Druhým okruhom tém je inovácia a jej úloha vo zvýšení konkurencieschopnosti celej EÚ. Diskusia sa uskutoční popoludní. Najvyšší predstavitelia štátov pravdepodobne zaujmú stanovisko aj k zložitej politickej situácii v Egypte.
Počas pracovného obeda budú lídri diskutovať v neformálnej atmosfére o rôznych ekonomických témach, no v tomto prípade sa neočakávajú rozsiahle výstupy. Dôvodom je fakt, že si štátnici na čele so stálym predsedom Európskej rady Hermanom Van Rompuyom nechávajú rozsiahly balík ekonomických rozhodnutí na regulárny marcový summit (24.-25. marca).
(spravodajca TASR Silvester Balog)

4.02.2011

(Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...