1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

E.ON spustila do prevádzky paroplynovú elektráreň pri Malženiciach

Bratislava 10. januára (TASR) - Energetická spoločnosť E.ON začiatkom roka 2011 uviedla do komerčnej prevádzky paroplynovú elektráreň pri obci Malženice v okrese Trnava, ktorá má inštalovaný elektrický výkon 430 megawattov (MW) a ročne vyrobí viac ako 3 miliardy kWh ekologickej elektriny.
Ročne spotrebuje približne 500 miliónov m3 plynu, informovala dnes spoločnosť.
Svojou výrobou dokáže pokryť ekvivalent priemernej ročnej spotreby 600.000 až 900.000 domácností. Účinnosť elektrárne na úrovni viac ako 58 % patrí k najvyšším v Európe.
Spustením elektrárne podnik vytvoril 30 nových trvalých pracovných miest a nadviazal zmluvné vzťahy s viacerými dodávateľmi v regióne. Výstavba elektrárne sa začala v októbri 2008 a bola ukončená podľa plánu počas 26 mesiacov. Celková investícia do elektrárne dosiahla 400 miliónov eur.
"Vybudovanie paroplynovej elektrárne v Malženiciach posilňuje pozíciu spoločnosti E.ON ako skúseného a spoľahlivého partnera vo výrobe elektrickej energie na Slovensku. Vďaka špičkovej technológii dodáme do siete energiu spôsobom, ktorý je nielen efektívny, ale aj šetrný k životnému prostrediu," uviedol predseda predstavenstva E.ON Slovensko, a.s., Konrad Kreuzer.
E.ON Slovensko, a.s., je 100-% dcérska spoločnosť E.ON Energie AG v Mníchove, ktorá zastrešuje energetické aktivity skupiny E.ON na Slovensku. Spoločnosť je minoritným akcionárom v Západoslovenskej energetike, a.s., so 40-% podielom akcií.

(Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...