1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Budovanie prepojenia plynovodov medzi SR a MR podporilo nové memorandum

eustream_LOGO
Bratislava - Slovenský prevádzkovateľ prepravnej siete Eustream, a. s., a maďarská spoločnosť Országos Villamostávvezeték (OVIT) podpísali memorandum o porozumení pri budovaní slovensko-maďarského prepojenia plynovodov, ktorým deklarujú podporu pri pokračovaní projektu.

Prvé kubíky zemného plynu z Ruska cez Baltik už dorazili do Nemecka

gas_pipeline_small
Moskva - Prvé kubické metre zemného plynu dorazili v sobotu (10. 9.) vo večerných hodinách plynovodom Severný prúd (Nord Stream), položeným na dne Baltického mora, z Ruska do Nemecka.

Holandskí zelení chcú referendum o atómových elektrárňach

nuclear_power_1
Amsterdam/Brusel – Holandská ľavicovo orientovaná strana zelených GroenLinks plánuje predstaviť návrh zákona, podľa ktorého bude možné stavať nové jadrové elektrárne na území Holandska iba po úspešnom referende na túto tému.

Rusko chce predať 15-% podiel v ropnej spoločnosti Rosnefť

Rosneft
Moskva - Rusko chce v roku 2012 predať 15-% podiel vo firme Rosnefť, ktorá je najväčším producentom ropy v krajine, za viac ako 200 miliárd rubľov (4,82 miliardy eur). Je to súčasť rozsiahlejšieho plánu privatizácie, ktorá by mala do štátnej pokladnice priniesť 40 miliárd USD (28,48 miliardy eur) do roku 2014. Oznámilo to ministerstvo hospodárstva.

ČEZ Slovensko má v súčasnosti v SR už 55.000 zákazníkov - domácností

CEZ_logo
Bratislava - Dodávateľ elektriny a plynu spoločnosť s r. o. ČEZ Slovensko má na dodávky domácnostiam v súčasnosti zazmluvnených už viac ako 55.000 zákazníkov.

Plánovaný zisk Teplární Košice sa znížil približne o 2 milióny eur

teplaren_kosice
Bratislava- Za prvé mesiace tohto roka stihlo nové vedenie spoločnosti Teplárne Košice (TEKO) znížiť plánovaný minuloročný zisk podniku približne o dva milióny eur.

BVS potrebuje súčinnosť firmy Haas pri zmene stanov Infra Services

BVS_logo
Bratislava - Pri zmene stanov spoločnosti Infra Services, a. s., dcérskej firmy Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), a. s., a na zorganizovanie valného zhromaždenia treba súčinnosť minoritného akcionára firmy Ifra Services spoločnosti Haas.

Ukrajina rozdelí Naftogaz na menšie firmy

gas fire big
Kyjev - Ukrajina chce rozdeliť domáci energetický koncern Naftogaz na niekoľko spoločností.

Domácnostiam v Pov. Bystrici, Dev. N. Vsi, Snine a Želiezovciach teplo nezdražie

teplaren_kosice
Bratislava  - Ceny tepla pre domácnosti v Považskej Bystrici, Devínskej Novej Vsi, Snine a Želiezovciach od septembra neporastú.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...