1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

O pozíciu privatizačného poradcu pri predaji teplární sa uchádza 8 firiem

Bratislava - Výberová komisia Fondu národného majetku (FNM) SR dnes po otvorení obálok konštatovala, že o pozíciu privatizačného poradcu pri predaji teplárenských spoločností sa uchádza 8 záujemcov.

V stredu (7.9) o 10.00 hodine predpoludním totiž uplynul termín na predloženie ponúk.

"Tento počet je podľa doterajších skúseností naozaj veľmi slušný. Sme preto radi, že budeme môcť privatizačného poradcu na predaj teplární vyberať v relevantnom konkurenčnom prostredí," uviedol riaditeľ Kancelárie predsedníčky výkonného výboru FNM SR Miloslav Homola.

V nasledujúcom období výberová komisia preskúma ponuky všetkých uchádzačov. Zaujímať sa bude hlavne o to, či spĺňajú všetky požadované kritériá výberového konania. V prípade kladného výsledku budú uchádzači vyzvaní na účasť v elektronickej aukcii.

"Pre spôsob výberu poradcu elektronickou akciou sme sa rozhodli z dôvodov, že je najviac transparentný, obojstranne objektívny a zároveň môžeme dosiahnuť veľmi prijateľnú cenu," povedal Homola.

Do elektronickej aukcie vstupujú uchádzači o pozíciu privatizačného poradcu s dvoma cenami. Prvá je fixná a druhá je percentuálna provízia – teda percento z finálnej predajnej ceny teplární. Vo výberovom konaní prostredníctvom elektronickej aukcie možno tieto ponuky už iba znižovať, pričom sú dané jasné pravidlá a postupnosť znižovania ponúkanej ceny.

"Ponuky sa vyhodnocujú na základe nastavených prepočtov, pričom tu neexistuje žiadna možnosť ovplyvňovania výberového konania," doplnil Homola.

Na celý proces výberu privatizačného poradcu, vrátane elektronickej aukcie, bude dohliadať komisia, ktorá je zložená zo zástupcov opozície, Výboru Národnej rady SR pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu, Ministerstva hospodárstva SR a FNM SR.

10.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...