1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Turci zrušia kontrakt na 6 mld. m3 plynu od Gazpromu, ak firma nezníži ceny

gas-pipeline_big
Ankara - Turecko uvažuje o ukončení kontraktu na nákup 6 miliárd kubických metrov (m3) zemného plynu od ruského Gazpromu, ak ruská spoločnosť výrazne nezníži ceny.

EÚ vynaloží v rokoch 2014 až 2020 na energoštruktúry 9,12 mld. eur

eurozona_mapa
Bratislava – Európska únia (EÚ) má v rokoch 2014 až 2020 podľa informácií podpredsedu Európskej komisie (EK) pre medziinštitucionálne vzťahy a administratívu Maroša Šefčoviča vynaložiť na prepojenie energetických štruktúr v Európe približne 9,12 miliardy eur.

Česko, Slovensko a Maďarsko spájajú svoj trh s elektrinou

pylon_smal
Praha - Jednotný jednodňový trh s elektrinou medzi Českou republikou a Slovenskom, ktorý funguje od septembra 2009, bude do konca júna 2012 rozšírený aj o Maďarsko.

SPP čelil razii z Bruselu, dôvodom je podozrenie z kartelu

SPP
Bratislava - Slovenský plynárenský priemysel (SPP) dnes čelil razii Európskej komisie, ktorá urobila kontrolu plynárenských spoločností v desiatich štátoch Európskej únie.

EK môže trvať roky, kým dokončí analýzu a oznámi výsledok razií

Moskva - Európskej komisii (EK) môže trvať roky, kým dokončí analýzu údajov, ktoré zozbierala pri raziách v plynárenských firmách v 10 krajinách strednej a východnej Európy, a oznámi výsledok svojho vyšetrovania.

Zatvorenie nemeckých jadrových elektrární bude stáť 30 mld eur

nuklearna_elektraren
Frankfurt nad Mohanom - Energetický obrat v Nemecku, znamenajúci vystúpenie z jadra, bude drahý. Štyroch prevádzkovateľov atómových elektrární - E.ON, RWE, EnBW a Vattenfall, bude vyradenie 17 reaktorov z prevádzky stáť okolo 18 miliárd eur, informuje nemecký denník Handelsblatt.

Komisia preveruje firmy, ktoré odoberajú plyn z Ruska

gas_pipeline
Viedeň - Všetky plynárenské firmy zo strednej a východnej Európy, v ktorých Európska komisia (EK) nedávno uskutočnila razie pre podozrenie z porušovania pravidiel hospodárskej súťaže, odberajú plyn z Ruska.

Líbyjská firma Agoco chce do 3 týždňov zvýšiť ťažbu ropy na 350.000 bpd

Oil_well_small
Londýn - Líbyjská ropná spoločnosť Agoco dnes oznámila, že do polovice októbra plánuje obnoviť produkciu ropy z ďalších troch ropných ložísk na západe a východe krajiny.

V elektrárni v Mochovciach bude 29. septembra dopoludnia cvičenie

Nuclear_Plant
Bratislava - Vo štvrtok 29. septembra 2011 dopoludnia sa v atómovej elektrárni (AE) Mochovce uskutoční celoareálové cvičenie s použitím hlasného varovného signálu.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...