1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

EkoFond od roku 2008 podporil 157 projektov v sume 6,3 milióna eur

SPPBratislava - Neinvestičný fond EkoFond Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), a. s., od roku 2008 podporil 157 projektov formou rozličných príspevkov alebo výhier v celkovej sume 6,3 milióna eur.

"EkoFond podporuje projekty najmä v 4 základných grantových programoch, a to implementácia progresívnych energetických technológií, energetická hospodárnosť budov, využitie stlačeného zemného plynu (CNG) v doprave a aplikovaný výskum a vývoj v oblasti využitia energií," informoval dnes hovorca SPP Ondrej Šebesta s tým, že v tomto roku sa EkoFond sústredí najmä na projekty z oblasti úspor energií a progresívnych technológií na báze zemného plynu.

V programe zlepšenia energetickej hospodárnosti budov bolo v období 2008 až 2011 podporených 110 projektov v celkovej hodnote 3,8 milióna eur. "Tieto príspevky podporili zateplenie 103.397 štvorcových metrov (m2) obvodového plášťa a striech budov, ako aj výmenu starej okennej plochy za novú s rozlohou 16.692 m2," spresnil.

"V rámci doteraz zrealizovaných a ukončených projektov sa vďaka EkoFondu už podarilo dosiahnuť úspory vo výške 5,88 terajoulov (TJ). V najbližších dvoch rokoch sa očakáva počas realizácie ďalších už schválených projektov energetická úspora v rozsahu 31,06 TJ," dodal Šebesta.

Neinvestičný fond EkoFond založil Slovenský plynárenský priemysel, a. s., vo februári 2007 za účelom podpory projektov v oblasti energetickej efektívnosti.

10.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...