1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Líbyjská firma Agoco chce do 3 týždňov zvýšiť ťažbu ropy na 350.000 bpd

Oil_well_smallLondýn - Líbyjská ropná spoločnosť Agoco dnes oznámila, že do polovice októbra plánuje obnoviť produkciu ropy z ďalších troch ropných ložísk na západe a východe krajiny. Tým by sa produkcia ropy zvýšila na 350.000 barelov (1 barel = 159 litrov) denne.

"Naším cieľom je obnoviť ťažbu ropy z ložiska Nafúra už 5. októbra a z ložísk Hamada a Beda do 15. októbra. To by nám malo umožniť zvýšiť produkciu na 350.000 barelov denne," povedal hovorca firmy Agoco so sídlom v Benghází Abdeldžalíl Maúf. Minulý týždeň obnovila firma ťažbu z ložiska Mesla na východe krajiny a v súčasnosti produkuje denne okolo 220.000 barelov ropy.

Spoločnosť Agoco bola prvou, ktorá obnovila ťažbu ropy v Líbyi po približne siedmich mesiacoch občianskej vojny. Firma zároveň dodala, že tento týždeň chce vyslať druhý tanker s ropou z Tobruku. Prvý tanker s líbyjskou ropou po skončení vojny a určený pre taliansky trh vyplával z terminálu Marsa al-Haríga, ktorý je súčasťou prístavu Tobruk, 25. septembra.

29.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...