1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Dotácie na fosílne palivá dosiahli podľa IEA minulý rok 409 mld. USD

coal_small
Paríž - Objem dotácií do fosílnych palív by do roku 2020 mohol dosiahnuť až 660 miliárd USD (500,72 miliardy eur), ak sa nepristúpi k reformám na zrušenie takejto formy štátnej pomoci.

Expert G. Mangott spochybňuje vyhliadky Nabucca v Azerbajdžane

gas-pipeline_big
Viedeň - Rakúsky politológ a znalec Ruska Gerhard Mangott spochybňuje, že konzorcium Nabucco vyhrá tender na dodávky azerbajdžanského plynu, ktorého víťaz má byť známy koncom tohto roka.

Produkcia ropy v Líbyi by sa mala dostať do normálu do jedného až 1,5 roka

Oil_well_small
Benghází - Produkcia ropy v Líbyi rastie rýchlejšie než sa pôvodne očakávalo, no potrvá minimálne 12 až 18 mesiacov, než sa úroveň ťažby dostane na úroveň pred vypuknutím konfliktu.

Investičný fond z Abú Zabí zvýšil podiel v OMV na takmer 25 %

OMV
Viedeň - Investičný fond z emirátu Abú Zabí zvýšil svoj podiel v rakúskej petrochemickej spoločnosti OMV, iba dva týždne po tom, ako firma oznámila, že sa postupne zbaví rafinačných a marketingových aktív.

Ropovod BSP by mal viesť pod oknami obyvateľov Bratislavy

oil_pipeline_transneft
Bratislava – Občianske združenie (OZ) Nie ropovodu cez Žitný ostrov s veľkým pohoršením vníma obsah uniknutých informácií z Ministerstva hospodárstva (MH) SR o trasách ropovodu medzi Slovenskom a Rakúskom.

Putin nariadil Gazpromu, aby spolupracoval s orgánmi EÚ

vladimir_putin_1
Moskva - Ruský premiér Vladimir Putin dnes povedal, že vláda venuje veľkú pozornosť situácii okolo prehliadok pobočiek Gazpromu v EÚ a nariadil spoločnosti, aby spolupracovala s jej orgánmi.

Česi chcú do Temelína jadrové reaktory - overenú novinku

nuclear_power_3
Praha - Ani víťaz tendra na vybudovanie ďalších dvoch jadrových blokov ešte nebude mať stopercentnú istotu, že má objednávku za stovky miliárd českých korún, dokiaľ Čechom nedokáže, že postavil funkčný reaktor rovnakého typu v zahraničí.

OMV ešte definitívne nerozhodla, ktoré čerpacie stanice predá

omv
Bratislava - Rakúsky energetický koncern OMV sa rozhodol optimalizovať portfólio sektora rafinácie a predaja.

Turecko odstúpilo od kontraktu s Gazpromom na nákup 6 mld. m3 plynu

gas_fire_big
Moskva - Ruský štátny energetický koncern Gazprom dostal oficiálne oznámenie od tureckej štátnej firmy Botas, že sa rozhodla odstúpiť od kontraktu na nákup 6 miliárd kubických metrov (m3) plynu, lebo nesúhlasí s cenou komodity.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...