1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

OMV ešte definitívne nerozhodla, ktoré čerpacie stanice predá

omvBratislava - Rakúsky energetický koncern OMV sa rozhodol optimalizovať portfólio sektora rafinácie a predaja.

Tento krok je podľa dnešného oficiálneho stanoviska spoločnosti potrebný na to, aby sa zabezpečilo ďalšie zotrvanie tohto sektora ako dôležitej súčasti podnikania OMV aj v budúcnosti.

"Momentálne ešte neboli urobené žiadne konečné rozhodnutia, ktorých aktív rafinácie a predaja sa budú týkať divestície a odpredaj, preto spoločnosť OMV nebude komentovať žiadne trhové špekulácie," konštatuje firma v stanovisku s tým, že oblasť rafinácie a predaja aj naďalej zostane neoddeliteľnou súčasťou jej podnikania.

Spoločnosť tak reagovala na aktuálne informácie, že sa údajne chystá odísť z českého trhu čerpacích staníc. Výnos z predaja čerpacích staníc má pritom firme poslúžiť pri ťažbe zemného plynu. Uviedol to v sobotu (1.10.) český portál idnes.cz s odvolaním sa na správy Českej televízie.

OMV vlastní v 13 európskych štátoch 4700 čerpacích staníc. Podľa novej stratégie je isté, že firma zostane v Rakúsku, Nemecku, Rumunsku a Turecku. Naopak, najmenej istú pozíciu má Česko, Slovensko, Taliansko, Bulharsko, Maďarsko a Bosna a Hercegovina.

04.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...