1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Putin nariadil Gazpromu, aby spolupracoval s orgánmi EÚ

vladimir_putin_1Moskva - Ruský premiér Vladimir Putin dnes povedal, že vláda venuje veľkú pozornosť situácii okolo prehliadok pobočiek Gazpromu v EÚ a nariadil spoločnosti, aby spolupracovala s jej orgánmi.
Putin povedal šéfovi Gazpromu Alexejovi Millerovi, že vláda chce vedieť, čo sa deje okolo Gazpromu. Súčasne požiadal manažéra, aby ho o vývoji situácie informoval.

Vyšetrovatelia Európskej komisie (EK) prišli minulý týždeň do pobočiek Gazpromu v krajinách strednej a východnej Európy a do spoločností, ktoré sa zúčastňujú na dodávke, doprave a skladovaní zemného plynu, a zisťujú, či nedošlo medzi nimi k deľbe trhov, ktorá je v EÚ neprípustná.

K vyšetrovaniu dochádza krátko pred začiatkom sprevádzkovania plynovodu Severný prúd (Nord Stream) položeného z Ruska cez Baltické more do Nemecka. Jeho celková ročná kapacita bude 55 miliárd kubických metrov paliva. Miller informoval, že prvá vetva Severného prúde bude oficiálne uvedená do prevádzky 8. novembra. Na druhej línii sa intenzívne pracuje a jej sprevádzkovanie sa očakáva o rok.

Miller dodal, že príchod vyšetrovateľov do pobočiek Gazpromu bol "nepríjemným prekvapením". Spoločnosť je však pripravená brániť svoje  práva v súlade so zákonmi.

04.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...