1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ThyssenKrupp tavil a predával oceľ s veľkou stratou

ThyssenKruppEssen - Oceliarsky a technologický koncern ThyssenKrupp pokračoval aj v 2. štvrťroku svojho hospodárskeho roka 2011/2012 vo výrobe ocele so stratou. V januári až marci prerobil na tejto činnosti 587 miliónov eur. Vedenie nemeckého koncernu o tom informovalo. Zatiaľ sa nedokázali dostať z mínusu jeho nové oceliarne v Brazílii a v Spojených štátoch. Bilanciu zaťažil aj pokles ceny ocele, ku ktorému došlo na svetovom trhu vlani koncom roka.

Darilo sa však technologickej časti podniku, predovšetkým výrobcom výťahov, divíziám technologických celkov a výrobe pre automobilový priemysel. Jej prevádzkový zisk medziročne vzrástol o 80 % na 76 miliónov eur.

V uplynulom štvrťroku vzrástol dlh koncernu voči predchádzajúcemu kvartálu o 600 miliónov eur na 6,5 miliardy eur.

Hospodársky rok 2010/2011, ktorý sa koncernu skončil 30. septembra, nebol úspešný. Čistá strata sa vyšplhala na 1,8 miliardy eur. Podľa doterajšieho vývoja obrat v hospodárení nenastane ani v nasledujúcich mesiacoch, ale celková bilancia by mala byť lepšia než minuloročná.

16.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...