1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strojníckej fakulte STU pribudlo moderné laboratórium vďaka VW SK

Volkswagen-Company logoBratislava - Na Strojníckej fakulte Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave otvorili laboratórium merania tvarových a rozmerových parametrov. Študenti sa tam budú učiť merať súčiastky pre strojársky a automobilový priemysel a vybrané parametre rôznych látok, ako sú napríklad biopalivá.

Moderné laboratórium umožní študentom získavať počas štúdia nové poznatky. Ide o dôležitú časť laboratória, ktorého vybudovanie podporila spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) a jej nadácia. Do rekonštrukcie priestorov a vybavenia laboratória investovali 100.000 eur.

Otvorenie novej časti laboratória umožní študentom využívať ďalšie moderné zariadenia a prístroje. Okrem zariadení, ako sú 4-osové plnoautomatické stroje CNC, na ktorých môžu študenti vytvárať komponenty nielen z dreva, plastu, ale i z kovu, tak pribudne nový optický merací prístroj na meranie a kontrolu súčiastok, pec na stanovovanie množstva sušiny v mokrých materiáloch, profesionálny hydraulický lis na zhutnenie prípravkov vlastnej konštrukcie.

Na ďalších zariadeniach sa budú študenti vzdelávať v oblasti pneumatiky, hydrauliky, elektropneumatiky a elektrohydrauliky.

Podľa dekana Strojníckej fakulty STU Ľubomíra Šooša podpora firmy, akou je Volkswagen Slovakia, ktorá pracuje so špičkovými technológiami, je veľmi dôležitá. Už niekoľko rokov fakulta spolupracuje s Volkswagenom na študijnom zameraní Automobilová produkcia.

04.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Devínska Nová Ves chce od Volkswagenu štvrtú bránu

Spolupráca Volkswagenu a TUKE prináša konkrétne výsledky

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...