1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V priemyselnom parku v R. Sobote dokončili kanalizáciu

Priemyselny park 1Rimavská Sobota - Kanalizácia na splaškovú a dažďovú vodu v priemyselnom parku v bývalých kasárňach v Rimavskej Sobote je hotová. Samospráva zo štátnej dotácie nechala do areálu vybudovať aj prístupovú cestu. Ako pre TASR povedal primátor mesta Jozef Šimko, za prvú etapu rekonštrukčných prác zaplatili menej, než pôvodne počítali. Zvyšné peniaze musia vrátiť, no ešte v tomto roku plánujú podať nový projekt na prístupovú križovatku a komunikácie v areáli kasární.

Samospráva Rimavskej Soboty dostala minulý rok dotáciu vyše milión eur na prestavbu bývalých kasární kapitána Nálepku na priemyselný park. Práce na výstavbe kanalizácie a prístupovej cesty boli pôvodne naplánované do konca tohto roka. "Výberové konanie na práce vyhrala spoločnosť z Oravy, ktorá vykonala práce za približne pol milióna eur. Infraštruktúru dokončili 25. októbra. Pôvodne sme plánovali, že za práce zaplatíme vyššiu sumu. Absolvoval som viacero rokovaní so zástupcami štátu a dohodli sme sa, že zvyšné peniaze vrátime, no vzápätí sa o ne budeme uchádzať ďalším projektom na obnovu priemyselného parku," vysvetlil Šimko.

V priemyselnom parku v areáli kasární v Rimavskej Sobote pôsobia v súčasnosti dva podnikateľské subjekty. Pre zlepšenie podnikateľského prostredia a vytváranie nových pracovných miest plánuje samospráva opravy komunikácií vo vnútri areálu. "Okrem toho potrebujeme postaviť kruhový objazd, ktorý bude slúžiť ako príjazdová križovatka. Mali by sme na to dostať peniaze, ktoré sme teraz vrátili. Nový projekt plánujeme podať do 18. novembra," dodal primátor Rimavskej Soboty.

08.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...