1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V 1. štvrťroku 2012 pribudlo v Bratislave 354 nových bytov

panelak 1Bratislava - Počas 1. štvrťroka 2012 rozšírilo ponuku nových bytov na bratislavskom rezidenčnom trhu 7 nových projektov. Podľa realitnej kancelárie Lexxus išlo zväčša o druhé a tretie etapy výstavby, ktoré celkovo priniesli 354 bytov. "Celkovo je v bratislavských projektoch voľných 2741 bytov," uviedla spoločnosť.

Najžiadanejším typom sú 2-izbové byty. Zo 490 predaných bytov tvoril ich podiel viac ako 40 %. Trojizbové byty predstavovali približne 30 % z predaných bytov a v porovnaní s minulým kvartálom o ne stúpol záujem v II. a III. bratislavskom okrese. Pretrváva takisto zvýšený záujem o nové projekty, ktorý sa začal vlani. "V projektoch spred roka je dnes voľná už iba polovica bytov," skonštatovala realitná spoločnosť.

Lacnejšie byty ako v minulom kvartáli kupovali klienti najmä v projektoch III. bratislavského okresu. Naopak, drahšie sa kupovali jednoizbové aj trojizbové byty v ostatných okresoch hlavného mesta. Pritom priemerná cena 490 predaných bytov klesla medzištvrťročne o 8 % na 1660 eur za m2 bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Ako pri predaji, aj v prípade prenájmu sú najviac žiadané trojizbové byty. Rozdiel priemerných cien trojizbových bytov v jednotlivých bratislavských okresoch sa pohybuje od 19 do 40 %. Záujem o prenájmy dosiahol podľa spoločnosti Lexxus počas prvých troch mesiacov tohto roka 35 % celkového dopytu. "Žiadané boli hlavne dvojizbové a trojizbové byty," informovala spoločnosť.

18.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...