1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ponuka priemyselných priestorov sa v 3. štvrťroku zvýšila o 47.000 m2

Logistic Park1Bratislava - Ponuka slovenského trhu s priemyselnými nehnuteľnosťami sa počas 3. štvrťroka 2012 rozšírila najviac od roku 2008. Informovala o tom poradenská spoločnosť v oblasti realít Cushman & Wakefield. "Na trhu pribudlo viac ako 47.000 štvorcových metrov (m2) nových prenajímateľných priestorov, z ktorých väčšina bola postavená špekulatívne, bez vopred známeho nájomcu," uviedla spoločnosť.

Podľa vedúceho oddelenia priemyselných nehnuteľností spoločnosti Martina Baláža ide o pozitívnu zmenu na trhu, keďže etablované spoločnosti majú tak pripravený priestor na okamžitú expanziu. "A zároveň spoločnosti, ktoré len plánujú vstup na slovenský trh, majú možnosť okamžitého nasťahovania sa do nových moderných priestorov," konštatoval Baláž.

Napriek nárastu celkovej ponuky priestorov sa počas 3. štvrťroka 2012 znížila aktivita na trhu prenájmov. Celkovo sa prenajalo zhruba 9000 m2, čo je najnižšia hodnota za posledné tri roky. Spôsobené to bolo predovšetkým presúvaním rozhodnutí potenciálnych nájomcov do ďalšieho kvartálu. "Veľmi pozitívne vnímame prenájom moderných logistických priestorov v Košickom kraji, kde bolo prenajatých v 3. štvrťroku približne 3000 m2," zdôraznila spoločnosť.

05.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...