1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Panattoni Europe chce investovať na Kysuciach 20 miliónov eur

vyrobna halaKrásno nad Kysucou - Developer priemyselných nehnuteľností Panattoni Europe je pripravený investovať až 20 miliónov eur v chátrajúcom areáli po bývalej priemyselnej píle v Krásne nad Kysucou.

Krásno nad Kysucou je podľa marketingovej a obchodnej riaditeľky Panattoni Europe Klára Fritsch novoobjaveným klenotom medzi priemyselnými parkmi. "Krásno leží uprostred medzi spoločnosťami Hyundai a KIA a logicky sa tak zameria hlavne na automobilový priemysel alebo na presné strojárstvo. Krásno ako jediný park v regióne ponúkne priestory na 50.000 metroch štvorcových (m2) v dvoch špičkovo vybavených priemyselných halách," priblížila Fritsch.

"Sme pripravení v Krásne nad Kysucou investovať až 20 miliónov eur a predpokladáme, že by tu mohlo vzniknúť až 500 nových pracovných miest," zdôraznil partner v spoločnosti Accolade Milan Kratina.

Generálny riaditeľ spoločnosti Panattoni Europe ČR Pavel Sovička doplnil, že investori môžu v Krásne nad Kysucou priamo získať až 5000 eur ako podporu na novo vytvorené pracovné miesta a zároveň môžu dostať až 31 % pôvodnej investície späť vo forme investičného stimulu.

Primátor Krásna nad Kysucou Jozef Grapa doplnil, že v dojazdovej vzdialenosti žije milión obyvateľov, vrátane 70.000 nezamestnaných. "Verím, že veľa z nich si nájde v Panattoni Parku Krásno novú prácu. Spoločnosť patrí medzi najväčších priemyselných developerov sveta, vďaka tomu bude mať naša zóna i v porovnaní s ďalšími priemyselnými parkmi na Slovensku vynikajúce postavenie, pretože bude využívať kontakty globálneho developera," uviedol Grapa.

Spoločnosť Panattoni Europe ponúka na Slovensku dva priemyselné parky – ako development partner Axa v Trnave aj v Krásne nad Kysucou. Celkom spravuje na 160.000 m2 skladových a výrobných plôch na území ČR a SR. V regióne Poľska, ČR a Slovenska zahŕňa portfólio Panattoni vyše 1,6 milióna m2 priemyselných priestorov.

09.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...