1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Novinka v oblasti hydroizolácie mostov

dialnicny mostŠtúrovo - Výstavba diaľnic a rýchlostných ciest, ako aj zlepšenie cestnej infraštruktúry je na Slovensku prioritným zámerom každej vlády. Medzi hospodársky a strategicky významné objekty dopravnej infraštruktúry patria tiež mosty.

Aby mostná konštrukcia dokázala dlhodobo prenášať zaťaženie dopravy, musia sa na jej výstavbu použiť kvalitné stavebné materiály. Novinkou v oblasti hydroizolácie mostov je asfaltovaný pás SUPERMOST od spoločnosti Icopal.

„SUPERMOST je určený na jednovrstvové izolácie betónových mostoviek, alebo iných inžinierskych a dopravných stavieb využívajúci dobré priľnutie k podkladu a zároveň dobré spojenie s ochrannou vrstvou. Nový asfaltovaný pás zvyšuje kvalitu novopostavených mostov, predlžuje ich životnosť a šetrí značné finančné prostriedky na ich rekonštrukciu,“ zdôrazňuje Ing. Rastislav Šmehyl, obchodný riaditeľ Icopal a. s.

Výborná priľnavosť a odolnosť
SUPERMOST je 5,5 mm hrubý pás vyrobený zo zmesi asfaltov modifikovaných elastomérmi s minerálnym plnivom, s nosnou vložkou z polyesterového vlákna s vysokou rozťažnosťou. Na spodnej strane je povrch chránený separačnou fóliou, na hornom povrchu je hrubozrnný minerálny posyp a okraj s fóliou o šírke asi 80 mm. Nový asfaltovaný pás disponuje rozmerovou stabilitou, odolnosťou proti stlačeniu, ale aj výbornou priľnavosťou k betónovému povrchu a vodotesnosťou. SUPERMOST dokáže odolávať aj vysokým či nízkym teplotám, znáša extrémne mechanické zaťaženie či pôsobenie agresívnych chemických látok používaných pri zabezpečovaní údržby a zjazdnosti ciest.

Zníženie nákladov na hydroizoláciu mostov
Spoločnosť Icopal prichádza na európsky trh s komplexným systémom hydroizolácie SUPERMOST 1. „Doteraz sa na hydroizoláciu mostoviek používali predovšetkým pečatiace vrstvy na báze epoxidových alebo metylmetakrylátových živíc, na ktoré sa následne aplikovala vybraná hydroizolácia. SUPERMOST 1 predstavuje spojenie penetračno-adhézneho náteru s asfaltovanými pásmi modifikovanými SBS. Ide o efektívny spôsob hydroizolácie, ktorého prednosťou je významné zníženie nákladov na hydroizoláciu mostov,“ hovorí R. Šmehyl. Pri tomto spôsobe hydroizolácie sa asfaltovaný pás SUPERMOST natavuje na podklad ošetrený náterom Siplast Primer® Speed SBS. Siplast Primer® Speed SBS je studený penetračno-adhézny náter modifikovaný SBS, ktorý sa vyrába zo surovín špičkovej kvality, vďaka čomu vytvára elastický a stabilný povlak. Vyznačuje sa hlbšou penetráciou k podkladu a krátkym časom schnutia. Zatiaľ čo bežné penetračné nátery prenikajú do podkladovej vrstvy maximálne do hĺbky jeden milimeter, Siplast Primer® Speed SBS dokáže preniknúť do hĺbky 2 až 3 milimetre. Krátky čas schnutia náteru umožňuje realizáciu hydroizolácie mostov podstatne urýchliť.

Icopal má certifikované až 3 systémy
Každý hydroizolačný systém je nutné pred uvedením na slovenský trh certifikovať. Okrem komplexného systému SUPERMOST 1 si spoločnosť Icopal dala do Výskumného ústavu pre inžinierske stavby certifikovať hydroizolačný pás SUPERMOST v dvoch ďalších kombináciách: SUPERMOST + epoxidový náter a SUPERMOST + metylmetakrylátový náter. Všetky 3 systémy spoločnosti Icopal plnohodnotne spĺňajú požiadavky kladené na hydroizolácie mostov.

O spoločnosti Icopal a. s.
Spoločnosť Icopal, a. s., nadviazala na úspechy štúrovského výrobného závodu JCP Izolácie, a. s. Ten bol známy aj za hranicami Slovenska vďaka vyše tridsaťročnej tradícii vo výrobe a obchode s asfaltovými hydroizolačnými a strešnými materiálmi. V júli roku 2000 sa výrobná prevádzka v Štúrove stala súčasťou skupiny Icopal, ktorá je lídrom vo výrobe hydroizolácií v Európe i vo svete s vyše 160 ročnou minulosťou. Má výrobné závody v Európe a Severnej Amerike, ktoré dodávajú kompletný sortiment výrobkov pre ploché i šikmé strechy, strešné záhrady a spodné stavby.

Skupina Icopal sa rozrástla a akvizíciou získala spoločnosť Vedag. Koncern Icopal v súčasnosti zastrešuje obe značky, napriek tomu sa o zákazníkov naďalej starajú dva samostatné tímy predajcov – obchodný tím Icopal a obchodný tím Vedag.

20.05.2013

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...