1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britský stavebný sektor dosiahol v júni najrýchlejší rast za viac než rok

british flagLondýn - Aktivita v britskom stavebnom sektore vzrástla po máji aj v júni, pričom v 6. mesiaci 2013 zaznamenala najvyššie tempo rastu za viac než rok. Vyplýva to z prieskumu agentúry Markit Economics a inštitútu CIPS.

 

Index nákupných manažérov Markit/CIPS pre stavebný sektor vzrástol v júni na 51 bodov z májových 50,8 bodu. To znamená rast už druhý mesiac po sebe, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Navyše, je to najvyššia hodnota od mája minulého roka.

Pod tento výsledok sa podpísalo najmä solídne tempo rastu nových objednávok, čo zasa prispelo k zvýšeniu zamestnanosti v stavebnom sektore, dodali v správe Markit/CIPS. Rast nových objednávok dosiahol v júni najvyššiu hodnotu za posledných 13 mesiacov a miera tvorby nových pracovných miest bola najvyššia od septembra 2012. Prieskum Markit/CIPS okrem toho poukázal aj na to, že podnikateľská dôvera v stavebnom sektore dosiahla najvyššiu hodnotu od apríla minulého roka.

08.07.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...