1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Austrálska dcéra Hochtiefu získala v ťažobnom sektore rekordný kontrakt

hochtief1Sydney - Austrálska stavebná spoločnosť Leighton Holdings uzatvorila s producentom železnej rudy Fortescue Metals Group najväčší kontrakt vo svojej histórii.

Hodnota základného kontraktu dosahuje okolo 1,3 miliardy austrálskych dolárov (909,35 milióna eur). V prípade započítania ďalších prác na banskom komplexe firmy Fortescue pri meste Tom Price v Západnej Austrálii sa však jeho hodnota zvyšuje na 2,8 miliardy AUD, čo znamená najvyššiu hodnotu kontraktu v histórii Leighton Holdings.

Kontrakt je dobrou správou aj pre nemecký stavebný koncern Hochtief, ktorý v Leighton Holdings, najväčšej stavebnej firme v Austrálii, kontroluje 54-% podiel. Informácia však napriek lukratívnosti kontraktu nezvýšila hodnotu akcií austrálskej spoločnosti. Tá sa stále pohybuje okolo 14,80 AUD/akcia, čo je menej než tretina hodnoty z roku 2010, keď dosahovala svoje maximum.

01.07.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...