1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk koncernu Glencore dosiahol vlani 4,06 miliardy USD

Glencore-logoBaar - Glencore, ktorý je najväčším surovinovým koncernom na svete, dosiahol vlani čistý zisk 4,06 miliardy USD (3,06 miliardy eur), čo bolo medziročne viac o 7 %. Výnosy koncernu medziročne vzrástli o 28 % na 186,15 miliardy USD. Dnes o tom informovalo vedenie Glencore, ktoré sídli vo švajčiarskom kantóne Zug. Potvrdilo informácie, že vyvíja úsilie o fúziu s banskou stavebnou spoločnosťou Xstrata, ktorej centrála sa tiež nachádza v zugskom kantóne.

Glencore po vstupe na burzu v máji 2011 muselo prvýkrát publikovať podrobnú správu o svojich podnikateľských aktivitách a ich výsledkoch. Šéf koncernu Ivan Glasenberg uviedol, že výsledky sú dobré, dosiahol sa solídny vzostup napriek náročným podmienkam na trhoch. Najviac sa darilo banským divíziám, ktoré majú na celom svete spolu 55.000 zamestnancov, a to vďaka rastu cien najdôležitejších surovín na globálnom trhu.

Ak sa úspešne skončia rokovania o fúzii s Xstratou a vznikne Glenstrata, svet bude mať o megakoncern viac. Spolu mali v roku 2010 výnosy 210 miliárd USD.

06.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Zlúčením firiem Glencore a Xstrata vznikne nový komoditný gigant


PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...