1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zamestnancom v drevárskom priemysle vzrastú na budúci rok tarifné mzdy o 3,2 %

GulatinaZvolen - Zvýšenie základných taríf vo všetkých platových triedach o 3,2 % zahŕňa nová kolektívna zmluva vyššieho stupňa pre drevospracujúci priemysel, ktorú podpísali v týchto dňoch predstavitelia odborov (OZ DLV) a zamestnávateľov združených vo Zväze spracovateľov dreva (ZSD) SR.

Ako TASR informoval generálny sekretár ZSD Peter Zemaník, zvýšenie kopíruje zákonom stanovený rast minimálnej mzdy. "Napriek navrhovanému zvýšeniu zo strany odborov takmer o päť percent je to kompromis, ku ktorému sa obe strany dopracovali po racionálnom zhodnotení súčasnej situácie, drevospracujúceho priemyslu a reálnych možností zamestnávateľov," uviedol Zemaník.

Zmluva zohľadňuje aj práva zamestnancov, ktoré sa týkajú predovšetkým ochrany zdravia a bezpečnosti pri práci.

Predstavitelia odborov i zamestnávateľov sa zhodli na tom, že je nevyhnutné, aby drevospracujúci priemysel na Slovensku dostal nový impulz, napríklad aj v podobe intenzívnejšieho záujmu štátnych orgánov o stimulovanie rozvoja jeho potenciálu. Inak hrozí, že budúci rok bude pre veľkú časť firiem kritický až likvidačný a v hre naďalej zostáva niekoľko stoviek až tisícok pracovných miest.

14.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...