1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Podniky zo skupiny Siemens v SR realizovali významné projekty

Bratislava - Skupina Siemens na Slovensku, do ktorej patrí 11 spoločností podnikajúcich v sektoroch priemyslu, energetiky, infraštruktúry a zdravotníctva, za uplynulý obchodný rok zrealizovala na Slovensku viacero významných projektov.

V sektore priemyslu, ako uviedol predstaviteľ Siemens na Slovensku Vladimír Slezák na výročnom hodnotení obchodného roka, to boli dodávky technológií a riešení pre priemyselné podniky z rozličných odvetví. K najvýznamnejším projektom, ktoré v minulom obchodnom roku Siemens realizoval v slovenskom priemysle, patrí dodávka zariadenia na úpravu vody pre novú oceliareň Slovakia Steel Mills, a. s., v Strážskom. Vodné hospodárstvo bude upravovať vodu, ktorá sa používa na priame a nepriame chladenie. Za hodinu dodá 7000 kubických metrov upravenej vody. Objem investícií predstavuje približne 10 miliónov eur. Opätovné využitie chladiacej vody výrazne prispieva k ochrane životného prostredia.

Ďalším kľúčovým sektorom, pre ktorý Siemens dodáva komplexné portfólio zariadení a riešení, je energetika. V minulom obchodnom roku Siemens realizoval rekonštrukciu a modernizáciu turbogenerátora v teplárni v Žiari nad Hronom. Vďaka realizácii tohto riešenia na kľúč sa podarilo zrekonštruovať turbogenerátor starý vyše 50 rokov. Tento turbogenerátor teraz dodáva energie nielen pre svojho majiteľa, ale plní aj podporné služby regulácie siete Slovenska. K významným zákazkám patrila tiež dodávka 136 kusov 420 kV vypínačov a 420 kV prístrojových transformátorov prúdu pre 400 kV rozvodne Veľký Ďur a Medzibrod.

Siemens uskutočnil tiež niekoľko kľúčových projektov spadajúcich do novovzniknutého sektora Infraštruktúra a mestá. Pre ŽOS Vrútky dodal podvozky pre novú ľahkú motorovú jednotku v hodnote 9 miliónov eur. Pokračoval v modernizácii úsekov tratí severného koridoru Nové Mesto nad Váhom – Zlatovce a Trenčianska Teplá – Beluša subdodávkou zabezpečovacej a informačnej techniky. V minulom obchodnom roku bola tiež zrealizovaná "odovzdávka" úseku Žilina – Krásno nad Kysucou, pričom hodnota tohto kontraktu bola 30 miliónov eur. Pre záložný dispečing SEPS Siemens dodal komplexný dispečerský riadiaci systém, ktorý umožňuje samostatnú prevádzku a riadenie elektrizačnej sústavy Slovenska v núdzových stavoch.

Siemens je prvá spoločnosť na svete, ktorá ponúka kompletné portfólio diagnostiky in vivo a in vitro. K najvýznamnejším projektom z oblasti zobrazovacej diagnostiky patrila dodávka diagnostických technológií pre nemocnicu v Skalici. Dodané boli nový CT prístroj, magnetická rezonancia, mamograf, röntgen, ultrazvuk a vybavenie pre laboratórnu diagnostiku. Toto pracovisko sa zásluhou nich stalo jedným z najlepšie vybavených na Slovensku. Významnou dodávkou in vitro diagnostiky bolo vybavenie laboratórií Alpha medical prístrojmi pre služby laboratórnej medicíny, vďaka čomu môže zákazník realizovať všetky medicínske testy pod jednou strechou.

12.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...