1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nestlé pokoril hranicu 800-tisíc CHEP paliet

nestle buildingBratislava - Spoločnosť Nestlé už šestnásť rokov úspešne spolupracuje so spoločnosťou CHEP na Slovensku v oblasti outsourcingového poolingu paliet.

V poslednom roku bola táto spolupráca rekordná, celkovo CHEP na prepravu Nestlé produktov dodal takmer 190-tisíc modrých paliet. Paletový pooling modrých paliet tak momentálne predstavuje majoritnú časť všetkých paletových tokov v Nestlé Slovensko.

Nestlé, švajčiarska nadnárodná spoločnosť, sa na slovenskom trhu pohybuje už od konca 19. storočia. Vyrába širokú škálu produktov, medzi jej hlavné značky patrí Orion, Nescafé, JOJO, Lentilky, Granko či Bon Pari. Paletový pooling využíva na dopravu v tuzemsku, ale aj v rámci exportu do ďalších európskych krajín. K distribúcii svojich výrobkov používa palety v rozmeroch EURO, UK a formátu polpaliet.
Spolupráca začala v roku 2002 a odvtedy bolo dopravených už viac než 800-tisíc paliet. To predstavuje viac ako 12-tisíc plne naložených kamiónov Nestlé produktmi. V posledných rokoch sa vzájomná spolupráca prehĺbila a tak došlo k navýšeniu počtu paliet na takmer 190-tisíc ročne. Poolingové riešenia spoločnosti CHEP tak teraz predstavujú majoritný podiel všetkých paletových tokov spoločnosti Nestlé.
„S paletovým poolingom CHEP máme dobré skúsenosti. Hlavné výhody vidíme predovšetkým v zjednodušenom systéme paletového hospodárstva, šetrnom prístupe k životnému prostrediu a minimalizácii investícií do paletového hospodárstva. Zároveň sme sa v minulých rokoch vždy mohli spoľahnúť na servis a kvalitu spolupráce," hodnotí spoločnú spoluprácu Katarína Dobišová, manažérka distribúcie v Nestlé.
Princíp paletového poolingu je založený na možnosti prenájmu paliet na určitú dobu. Klienti si tak po stanovenú dobu prenájmu dopravia tovar k svojim zákazníkom. CHEP potom palety vyzbiera a odošle na kontrolu stavu. Ak je potrebné, palety opraví a následne poskytne znovu pre ďalšie využitie. Vďaka paletovému poolingu odpadajú klientom CHEP všetky náklady spojené s nákupom, opravou paliet a zároveň starosti s udržiavaním paletových kont. CHEP ponúka riešenie nielen pre skladovanie a prepravu v podobe EURO, prípadne UK paliet, ale aj frakčné formáty vhodné pre sekundárne vystavenie (polpalety a najmenší formát displejových paliet).

"Veľmi si vážime to, že spolupráca so spoločnosťou Nestlé je zákazníkom hodnotená kladne a spoločne realizované objemy dodávok majú rastovú tendenciu. To potvrdzuje ako dobré výsledky nášho zákazníka tak hodnotu v podobe zjednodušenia procesov, štandardizácie kvality paliet a takisto benefity z pohľadu životného prostredia, ktoré náš paletový pooling poskytuje," dodáva Jan Kočárek, generálny riaditeľ CHEP Česká republika a Slovensko.

19.11.2018

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...