1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Henkel dosiahol v 4. kvartáli 2011 zisk 502 miliónov eur

Henkel-LogoBerlín - Nemecký výrobca spotrebného tovaru Henkel dosiahol v poslednom kvartáli 2011 nižší, ako očakávaný zisk. Dôvodom je slabší odbyt priemyselných lepidiel v Ázii.

Zisk výrobcu čistiacich prostriedkov, kozmetiky a lepidiel pred úrokmi a zdanením (EBIT) sa za tri mesiace do konca decembra zvýšil o 12,3 % na 502 miliónov eur. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters ale predpovedali, že stúpne na 516 miliónov eur.

Tržby spoločnosti v sledovanom období vzrástli medziročne o 2,8 % na 3,8 miliardy eur, ale analytici očakávali, že dosiahnu 3,9 miliardy eur.

Podľa generálneho riaditeľa Kaspera Rorsteda je spomalenie predaja lepidiel v Ázii dočasné a podieľali sa na ňom jesenné záplavy v Thajsku, ktoré obmedzili výrobu vozidiel v krajine. Práve automobilky patria k najväčším odberateľom priemyselných lepidiel z produkcie firmy Henkel. Koncern preto nemení svoj cieľ pre tento rok, ktorým je zvýšenie marže EBIT o 14 %.

Henkel plánuje pokračovať v znižovaní výdavkov a odhaduje, že náklady na reštrukturalizáciu dosiahnu tento rok zhruba 100 miliónov eur.

10.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...