1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk AB InBev vzrástol v 1. kvartáli o 75 % na 1,69 miliardy USD

Anheuser Busch buildingBrusel - Anheuser-Busch InBev (AB InBev), ktorá je najväčšou svetovou pivovarníckou skupinou na svete, zaznamenala v 1. kvartáli tohto roka rast predaja aj zisku. Vďačí za to zníženiu nákladov, ako i zlepšeniu dopytu v USA a zvýšeniu cien piva v Brazílii, ktorá je po Spojených štátoch druhým najväčším trhom pivovaru.

Čistý zisk AB InBev sa za tri mesiace do konca marca 2012 zvýšil o 75 % na 1,69 miliardy USD (1,28 miliardy eur) z 964 miliónov USD v 1. štvrťroku 2011. Tržby spoločnosti, ktorá okrem iných značiek vyrába pivo Budweiser či Stella Artois, v období január - marec vzrástli medziročne o 3,7 % na 9,33 miliardy USD.

Zisk koncernu pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou stúpol o 7,4 % na 3,55 miliardy USD.

Objem predaného piva sa v sledovanom období zvýšil o 7,3 %, a to vďaka rastúcemu dopytu v Číne, Kanade, Rusku a Británii. Predaj piva začína pomaly stúpať aj na Ukrajine, kde sa budú v lete konať futbalové majstrovstvá.

03.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Zisk Anheuser-Busch InBev vzrástol vo 4. kvartáli na 1,85 mld. USD

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...