1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Talianska firma Campari kupuje jamajského výrobcu rumu Lascelles

campari1Rím - Taliansky výrobca alkoholických nápojov Gruppo Campari oznámil kúpu kontrolného podielu jamajského výrobcu rumu Lascelles deMercado. Cieľom je vylepšiť si pozíciu na americkom trhu, ktorý v čase dlhovej krízy eurozóny poskytuje väčšie možnosti než trh európsky. Navyše, trh s rumom, na ktorý Campari vstupuje, rastie už 10. rok po sebe.

Firmu Lascelles deMercado kupuje Campari od trinidadského konglomerátu CL Financial, ktorý zápasí s finančnými problémami. Štátna firma musela v roku 2009 požiadať vládu o pomoc.

Spoločnosť Campari dnes informovala, že prevezme 81,4-% podiel CL Financial v Lascelles deMercado, pričom zároveň podá ponuku na odkúpenie zvyšných akcií od menšinových akcionárov. Hodnota kontraktu dosahuje približne 415 miliónov USD (329,08 milióna eur), čo znamená tretiu najväčšiu akvizíciu zo strany Campari po prevzatí značiek vodky Skyy a bourbonu Wild Turkey. Kúpou Lascelles sa jej portfólio rozšíri aj o značky rumu Appleton Estate, Appleton Special/White, Wray and Nephew a Coruba. Celý kontrakt by mali dokončiť vo 4. štvrťroku tohto roka.

07.09.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...