1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Diageo zvýšila zisk za minulý rok na 3,1 miliardy libier

CognacLondýn - Spoločnosť Diageo, najväčší producent liehovín na svete, oznámila vysoký rast zisku za obchodný rok 2011/2012, keď ho podporilo najmä zvýšenie tržieb a akvizície na rozvíjajúcich sa trhoch. Tie pomohli vykompenzovať nepriaznivú situáciu na európskom trhu, ktorý zápasí s dôsledkami dlhovej krízy.

Zisk pred zdanením za obchodný rok, ktorý sa skončil 30. júna, dosiahol 3,1 miliardy libier (3,93 miliardy eur). Tržby sa zvýšili o 10 % na 14,6 miliardy libier.

Výrobcovi produktov ako pivo Guinness, vodka Smirnoff či whisky Johnie Walker sa darilo najmä na trhoch Latinskej Ameriky. Čisté tržby na týchto trhoch, ktoré sa na celkovom biznise Diageo podieľajú takmer 40 %, vzrástli oproti predchádzajúcemu obchodnému roku o 15 % a prevádzkový zisk o 23 %. Celej spoločnosti vzrástli čisté tržby, teda bez započítania akvizícií, predajov a kurzových vplyvov, o 6 % a zisk o 9 %.

24.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...