1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Singapurský fond vraj predal Heinekenu menší podiel v APB

beer2Singapur - Boj o ovládnutie ázijskej pivovarníckej skupiny Asia Pacific Breweries (APB) sa stupňuje. Singapurský investičný fond Temasek Holdings údajne predal svoj 1,4-% podiel v APB holandskému koncernu Heineken, ktorému sa tak možno podarí zabrániť rivalovi, thajskému miliardárovi Charoenovi Sirivadhanabhakdimu, aby prevzal APB. Uviedli to zdroje z pivovarníckeho odvetvia, ktoré nechceli byť menované.

Hovorkyňa investičného fondu potvrdila, že Temasek predal svoj podiel v APB, ale neprezradila, kto je kupcom.

Heinken chce posilniť svoju pozíciu v Ázii a získať kontrolný balík v APB, v ktorej má zatiaľ približne 40-% podiel. Holandský koncern už niekoľko týždňov rokuje so singapurskou spoločnosťou Fraser & Neave (F&N) o odkúpení jej podielu v APB, vďaka čomu by získal väčšinový podiel v ázijskej pivovarníckej skupine.

O APB má však záujem aj thajský miliardár, ktorý vlastní pivovar Thai Beverage a chce expandovať do juhovýchodnej Ázie. Trhy teraz s napätím očakávajú, aké kroky podnikne thajský súper Heinekenu.

23.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Heineken kupuje ďalší podiel v APB a získa tak kontrolný balik

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...