1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pivovarnícka divízia Oettingera chce expandovať na východe Európy

oettinger beer Frankfurt nad Mohanom - Oettinger Brauerei sa nachádza tesne pred výrazným rozšírením svojho podnikania v Rusku, Bielorusku a na Ukrajine.

Odbyt svojho piva si chce zabezpečiť získaním podielov u lokálnych výrobcov zlatého moku.

Obsadením nových trhov plánuje v dohľadnom čase zvýšiť svoju ročnú produkciu na 20 miliónov hektolitrov (hl). Teraz dosahuje jeho produkcia polovičný výkon.

V Nemecku klesá spotreba piva už niekoľko rokov a podiel Oettingera na ňom stagnuje na úrovni okolo 7 %. Pri poklese záujmu o pivo však klesá aj jeho domáci ročný odbyt.

Koncern, ktorý podľa znalcov varí v Nemecku najlepšie pivo, je aj jeho najväčším exportérom z krajiny. Vlani ho vyviezol vyše 2,5 milióna hl.

Vo veľkých východoeurópskych krajinách si už zabezpečil v troch spoločnostiach odbyt okolo šesť miliónov hl a podpísal aj dohody o budúcej spolupráci s ďalšími troma spoločnosťami, ktoré zvýšia jeho produkciu ešte najmenej o milión hl. Šéf pivovarskej divízie koncernu Dirk Kollmar oznámi začiatok novej etapy rozširovania podnikania v marci 2012 a tá bude trvať do roku 2014.

Ak sa ciele expanzie dosiahnu, vývoj na nemeckom trhu s pivom, podľa denníka Financial Times Deutschland, vedenie rodinného koncernu Oettinger už nebude musieť zaujímať.

20.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...