1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Peking schválil ponuku Nestlé na kúpu Hsu Fu Chi za 1,7 mld. USD

nestle buildingPeking/Londýn - Čínske úrady schválili tento týždeň ponuku švajčiarskeho potravinárskeho koncernu Nestlé na prevzatie úspešného čínskeho výrobcu cukroviniek Hsu Fu Chi International za 1,7 miliardy USD (1,27 miliardy eur).

Švajčiarska firma podala ponuku na 60-% podiel v Hsu Fu Chi kótovanej na burze v Singapure ešte v júli, no musela počkať, či Peking kontrakt odobrí. Napríklad v roku 2009 čínska vláda neschválila ponuku americkej firmy Coca-Cola vo výške 2,4 miliardy USD na prevzatie čínskeho výrobcu ovocných štiav Huiyuan Juice Group. Ako dôvod uviedla obavy z príliš vysokej koncentrácie trhu s nápojmi v rukách americkej spoločnosti. Najnovšie rozhodnutie však podľa analytikov naznačuje, že Čína prestáva postupne blokovať predaj svojich úspešných značiek zahraničným investorom.

Kontrakt Nestlé, ktorá už začiatkom roka získala 60-% podiel v inej potravinárskej firme Yinlu Food Group, je jedným z najväčších zo strany zahraničnej firmy v Číne. Za jednu akciu Hsu Fu Chi, ktorá vyrába cukríky, koláče a sušienky, zaplatí Nestlé 4,35 singapurského dolára (2,53 eura). To predstavuje 8,7-% prémiu v porovnaní s uzatváracou hodnotou akcií čínskej firmy z 1. júla tohto roka.

09.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Nestlé ponúka za 60 % čínskeho výrobcu cukroviniek 1,7 mld. USD

Nestlé rokuje o prípadnom prevzatí čínskeho výrobcu cukroviniek

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...