1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Coca-Cola zaznamenala v 2. štvrťroku pokles zisku

coca-cola bottlesNew York - Americký koncern Coca-Cola, ktorý je najväčším výrobcom nealkoholických nápojov na svete, zaznamenal v 2. štvrťroku pokles zisku. Môže za to zdraženie vstupných surovín a tiež slabší rast odbytu na domácom americkom trhu. Tieto dva faktory prevážili aj dobré výsledky spoločnosti v zámorí.

Čistý zisk Coca-Coly za tri mesiace do konca júna klesol na 2,79 miliardy USD (2,27 miliardy eur), čo predstavuje 1,21 USD na akciu, z 2,80 miliardy USD alebo 1,20 USD na akciu v 2. kvartáli 2011.

Po vylúčení jednorazových položiek mal americký koncern zisk 1,22 USD na akciu. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, pritom odhadovali, že zarobí 1,19 USD na akciu.

Tržby spoločnosti v sledovanom období vzrástli medziročne o 3 % na 13,09 miliardy USD. Analytici očakávali o niečo nižší obrat, v priemere 12,98 miliardy USD.

Celosvetový objem predaja nápojov z produkcie koncernu Coca-Cola sa v uplynulom kvartáli zvýšil medziročne o 4 %, z toho v Severnej Amerike stúpol o 1 % a na trhoch v zámorí o 5 %.

19.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Coca-Cola v 1. kvartáli zvýšila tržby o 6 %

Coca-Cola dosiahla v 4. kvartáli zisk 1,65 miliardy USD

Čistý zisk koncernu Coca-Cola v 3. kvartáli vzrástol o 8 %

Coca-Cola dosiahla v 2. kvartáli zisk 2,80 miliardy USD

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...