1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čistý zisk koncernu Coca-Cola v 3. kvartáli vzrástol o 8 %

coca-cola bottlesAtlanta - Coca-Cola v 3. kvartáli medziročne zvýšila zisk o 8 %. Podarilo sa jej to aj napriek nárastu nákladov vďaka zvýšeniu cien a odbytu.

Čistý zisk v trojmesačnom období skončenom 30. septembra sa vyšplhal na 2,2 miliardy USD (1,6 miliardy eur) alebo 95 centov na akciu z 2 miliárd alebo 88 centov na akciu v rovnakom období vlani. Tržby vyskočili o 45 % na 12,2 miliardy USD. Okrem pozitívneho vplyvu vývoja menových kurzov k tomu prispelo aj prevzatie spoločnosti CCE.

Bez započítania jednorazových položiek zisk na akciu dosiahol 1,03 USD, pričom analytici v priemere očakávali 1,02 USD. Hrubé ziskové rozpätie koncernu kleslo na 60,2 % zo 65,4 %.
Vysoký dopyt po výrobkoch koncernu je naďalej na rozvíjajúcich sa trhoch, ako sú India, Argentína a Čína. V Severnej Amerike Coca-Cola zasa z dôvodu nárastu nákladov na suroviny zvýšila ceny. Objem predaných nápojov spoločnosti sa globálne zvýšil o 5 %. Najvyšší nárast predaja zaznamenala Coca-Cola v Indii (+ 19 %) a Latinskej Amerike (+ 7 %). Odbyt na európskom trhu stagnoval.

20.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...