1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Budvar dosiahol v Británii víťazstvo v spore o ochrannú známku

Budweiser BudvarPraha - Český pivovar Budvar dosiahol v Británii významné víťazstvo v spore o ochrannú známku Budweiser. Odvolací súd v Spojenom kráľovstve totiž definitívne zamietol požiadavku pivovarníckeho koncernu Anheuser-Busch Inbev, ktorý sa dlho usiloval o zákaz používania značky Budweiser českobudejovickým pivovarom na tomto dôležitom trhu. Informovali o tom agentúra AP a internetový portál českého denníka E15, ktorý sa odvoláva na správu servera Marketing Week.

"Naša ochranná známka Budweiser aj naďalej zostáva platne zapísaná v britskom registri ochranných známok," uviedla pre E15 právnička pivovaru Helena Lejtnarová. "Víťazstvo je pre nás veľmi dôležité ako z komerčného, tak aj právneho hľadiska," dodala. Spojené kráľovstvo je po Nemecku a Slovensku tretím najdôležitejším exportným teritóriom pre značku Budweiser Budvar. Bitka o Britániu sa ťahá od roku 1976, keď Budvar zaregistroval v Spojenom kráľovstve značku Bud. Potom si obaja rivali postupne zapísali meno Budweiser a v roku 2000 súd povolil používanie značky v Británii Američanom aj Čechom. Anheuser sa s tým nezmieril, pričom právna vojna vygradovala vlani na Súdnom dvore Európskej únie v Luxemburgu, ktorý rozhodol v prospech Budvaru. Teraz česká firma uspela aj u britského odvolacieho tribunálu.

09.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Značku Budweiser môžu v Británii používať Anheuser-Busch aj Budvar

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...