1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Akcionári firmy Coca-Cola schválili rozdelenie akcií spoločnosti

Coca-Cola logoNew York - Akcionári nápojového gigantu Coca-Cola schválili rozdelenie akcií firmy v pomere 2:1. Je to prvé delenie akcií spoločnosti za posledných 16 rokov.

Firma so sídlom v Atlante oznámila plány na rozdelenie akcií ešte v apríli. Tento krok zvýši ich počet z 5,6 miliardy na 11,2 miliardy, pričom akcionári dostanú ku každej akcii jednu navyše začiatkom augusta.

Spoločnosti zvyknú deliť akcie vtedy, keď majú pocit, že cena ich akcií sa dostala na príliš vysokú úroveň, alebo vtedy, ak je hodnota akcií firmy výrazne vyššia v porovnaní s podobnými spoločnosťami.

Zatiaľ čo priemerná cena akcií v rámci indexu S&P 500 dosahuje momentálne okolo 56 USD (45,58 eura), hodnota jednej akcie firmy Coca-Cola dosahovala predpoludním v New Yorku vyše 78 USD. V priebehu obchodovania sa dostala na 78,54 USD a pred týždňom zaznamenala 52-týždňové maximum 79,36 USD. Coca-Cola začala s akciami obchodovať v roku 1919 a odvtedy boli jej akcie rozdelené už 10-krát.

12.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...