1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

AB InBev kupuje zvyšný 50-% podiel v mexickom pivovare Modelo

Anheuser Busch buildingBrusel - Anheuser-Busch InBev (AB InBev), najväčšia pivovarnícka skupina na svete, odkúpi za 20,1 miliardy USD (16,10 miliardy eur) zvyšnú polovicu v mexickom pivovare Grupo Modelo a ovládne celú firmu.

Koncern, ktorému patrí Budweiser, najpredávanejšia značka na svete, ako aj ďalších približne 300 značiek piva a nealkoholických nápojov, sa dohodol s rodinami, ktoré vlastnia podiely v Modelo. Získa tak vedúcu pozíciu na mexickom trhu a stane sa majiteľom najpredávanejšej značky piva v tejto krajine - Corona Extra, ktorej patrí na lukratívnom trhu v USA medzi dovážanými značkami prvá priečka.

Modelo je najväčším pivovarom v Mexiku a má 50-% podiel na domácom trhu. Hlavným rivalom Modela v Mexiku je Cerveza, ktorú vlastní koncern Heineken.

AB InBev sa snaží expandovať na rýchlo sa rozvíjajúcich trhoch. V apríli kúpil podiel v pivovare Cervecería Nacional Dominicana v Dominikánskej republike.

V 1. kvartáli 2012 dosiahol AB InBev nárast čistého zisku o 75 % na 1,69 miliardy USD, zatiaľ čo tržby koncernu stúpli o 3,7 % na 9,33 miliardy USD.

02.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...