1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Coty Inc. oznamuje menovanie nového globálneho prezidenta Coty Prestige

coty logo1New York - Spoločnosť Coty Inc., nový objavujúci sa líder v oblasti kozmetiky, oznámila menovanie Jeana Mortiera do funkcie prezidenta Coty Prestige s okamžitou účinnosťou. Mortier bude riadiť všetky produkty patriace do celosvetového selektívneho distribučného portfólia spoločnosti Coty.

Od roku 2005 pôsobil Mortier vo funkcii senior viceprezidenta, Commercial for Coty. Je nástupcom Michela Scannaviniho, ktorý bol v júli menovaný generálnym riaditeľom Coty po 10 rokoch vo funkcii prezidenta Coty Prestige. Vo svojej novej funkcii povedie Mortier pokračujúci rozvoj a rast portfólia Coty Prestige a bude hľadať nové obchodné podniky a príležitosti na spoluprácu. Zo svojej kancelárie v Paríži bude vykonávať povinnosti člena výkonného výboru Coty.

"Silné maloobchodné partnerstvá Jeana, jeho zameranie sa na rast a jeho chápanie dynamiky konsolidovaných a novo vznikajúcich trhov budú kľúčovými aktívami spoločnosti Coty v ceste na ďalšiu úroveň nášho úspechu," povedal Scannavini. "V celej organizácii zriadil fantastické a konštruktívne vzťahy a je rolovým modelom našej kultúry 'Faster. Further. Freer.' (Rýchlejšie. Ďalšie. Voľnejšie.)."

Pred spoločnosťou Coty pracoval Mortier v roku 1984 v spoločnosti Unilever na oddeleniach financií, interného auditu, ľudských zdrojov, odbytu a obchodného marketingu; v roku 1996 nastúpil do spoločnosti Calvin Klein Cosmetics ako senior viceprezident a najvyšší finančný riaditeľ. Keď v júli 2005 kúpila spoločnosť Coty Inc. Unilever Cosmetics International, Mortier tu pôsobil vo funkcii senior viceprezidenta.

"Som poctený tým, že vedenie spoločnosti Coty ma vybralo na prevzatie žezla od Michela po jeho úspešnom vedení obchodovania v Prestige," povedal Mortier. "Neviem sa dočkať začiatku a toho, že prispejem k tejto novej ére v spoločnosti Coty."

V spoločnosti Unilever Cosmetics zodpovedal Mortier za riadenie všetkých pridružených trhov mimo Severnej Ameriky, distribútorských trhov a globálneho Travel Retail. Pod záštitou Unilever Cosmetics International vybudoval diverzifikované portfólio dizajnérskych značiek ako je Calvin Klein Cosmetics, Vera Wang a európskych dizajnérskych značiek vôní Cerruti, Chloe a Lagerfeld.

Mortier je držiteľom diplomu z obchodnej správy z prestížnej školy v Paríži, ESSEC. Narodil sa v Paríži a považuje sa za globálneho občana. Pracoval v rôznych krajinách Európy, Severnej a Južnej Ameriky a v Japonsku.

O spoločnosti Coty Inc. Spoločnosť Coty je novým vznikajúcim lídrom v oblasti kozmetiky s čistým príjmom v kalendárnom roku 2011 na úrovni 4,5 miliardy dolárov. Vznikla v Paríži v roku 1904 a je čisto play beauty spoločnosťou s portfóliom známych vôní, dekoratívnou kozmetikou a produktmi pleťovej a telovej kozmetiky predávanými vo viac než 130 krajinách a územiach. Ponuka produktov spoločnosti Coty zahŕňa také globálne značky ako adidas, Calvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel a Sally Hansen.

21.09.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...