1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rusi chcú zlúčiť výrobcov zbraní Ižmaš a Ižmech pod značkou Kalašnikov

tanks armyKlimovsk - Ruský podpredseda vlády Dmitrij Rogozin vyzval cez víkend na fúziu ruských výrobcov zbraní Ižmaš a Ižmech, pričom firmy by sa mali zlúčiť pod značkou Kalašnikov.

"Na týchto podnikoch musíme založiť staronovú značku Kalašnikov," povedal Rogozin, ktorý je v ruskej vláde zodpovedný za zbrojársky priemysel. "Ižmech a Ižmaš, pri všetkej úcte, nie sú značky. Kalašnikov, to je značka," dodal Rogozin s tým, že člen Ruskej vojensko-technickej komisie Oleg Bocharjov koncom tohto týždňa odcestoval do Iževska, kde sa oba závody nachádzajú, na rokovania o prípadnej fúzii.

Zamestnanci firmy Ižmaš a s nimi aj legendárny tvorca známeho samopalu AK-47 Michail Kalašnikov poslali ruskej vláde koncom októbra list so žiadosťou o pomoc pri záchrane závodu, kde sa zbraň vyrába. V liste poukázali na pokles produkcie a znižovanie platov. Produkcia závodu klesla v septembri o 50 %, čo následne viedlo k poklesu miezd a prepúšťaniu.

Známu značku môžu vďaka licencii využívať aj firmy vyrábajúce produkty mimo zbrojárskeho sektora. Firma Glazovskij takto môže značku používať od roku 1995 na označovanie svojej vodky a nemecká firma MMI zasa získala práva na používanie značky Kalašnikov pri výrobe hodiniek, dáždnikov a iných výrobkov dennej spotreby.

09.11.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...