1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Minister dopravy LaHood nevie odhadnúť, kedy sa Dreamliner vráti do vzduchu

boeing logo1Washington - Americký minister dopravy Ray LaHood vyhlásil, že lietadlo Boeing 787 Dreamliner nedostane povolenie znova lietať, kým úrady nebudú mať "1000-percentnú" istotu, že je bezpečné. Správu priniesla agentúra Reuters.

LaHood dodal, že nedokáže odhadnúť, kedy dostane najmodernejší stroj amerického výrobcu Boeing povolenie vrátiť sa do vzduchu.

Boeing 787 Dreamliner aktuálne nemôže z bezpečnostných dôvodov lietať nielen v USA, kde jeho prevádzku zakázal Federálny úrad pre letectvo (FAA), ale ani v Európe, a to pre podobné rozhodnutie Európskej agentúry pre bezpečnosť letectva (EASA). A zákaz letov má vlajkové lietadlo Boeingu aj v Japonsku a Indii.

Dôvodom sú obavy z vypuknutia požiaru. Letecké spoločnosti už nahlásili dva incidenty s batériami a tiež ďalšie technické problémy ako únik paliva, problémy s elektronikou a prasknuté sklo v kokpite. Americkí experti teraz lietadlá kontrolujú a od ich verdiktu závisí ďalší osud strojov.

25.01.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...