1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk spoločnosti Exxon Mobil vo 4. kvartáli vzrástol o 2 % na 9,4 mld. USD

exxon mobile
New York - Zisk americkej ropnej spoločnosti Exxon Mobil vo 4. kvartáli 2011 vzrástol medziročne o 2 % vďaka zdraženiu ropy, ktoré prevážilo aj negatívny vplyv nižšej produkcie na hospodárske výsledky firmy.

Prechod k lacnejším dodávateľom energií ostáva zdĺhavý

gas fire big
Nepripustenie energetického zákona do finálneho tretieho čítania v NR SR a stiahnutie nadväzujúceho regulačného zákona znamená, že na Slovensku zatiaľ nedôjde k implementácii tretieho energetického balíčka EU do slovenskej legislatívy, čo je zlou správou pre spotrebiteľov i alternatívnych predajcov energií.

SPP pre rok 2012 dosiahol 70-% podiel na trhu a do portfólia produktov zaradil elektrinu

spp-logo1
Bratislava – Trh s plynom v roku 2011 charakterizoval nielen na Slovensku, ale v celej Európe pretrvávajúci prebytok ponuky nad dopytom

ÚRSO určil ceny tepla pre TEKO, domácnosti si priplatia

Teplaren Kosice
Košice – Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) určil spoločnosti Tepláreň Košice, a. s. (TEKO) ceny tepla pre rok 2012.

Kyjev v budúcich rokoch kontrakt o plyne s Rusmi zmeniť nedokáže

gas pipeline
Kyjev - Nevýhodný kontrakt o dovoze plynu z Ruska sa Ukrajine nepodarí zmeniť skôr ako v roku 2019. Povedal to tento týždeň bývalý prezidentský poradca pre energetiku Bohdan Sokolovskij.

Japonská vláda schválila limit na životnosť jadrových reaktorov

nuklearna elektraren
Tokio - Japonská vláda dnes schválila návrhy zákonov sprísňujúcich pravidlá v oblasti jadrovej bezpečnosti.

Distrubučné spoločnosti EC a VSE sa navzájom obviňujú z nekalých praktík

VSE logo
Košice – Podľa vyjadrenia spoločnosti Energetické Centrum (EC), a.s. Bratislava sa množia sa počty zákazníkov, hlavne na východnom Slovensku, ktorí uzatvorili zmluvu s EC, no stále neodoberajú energiu.

Švajčiarsku rafinériu Cressier firmy Petroplus možno kúpi Azerbajdžan

Petroplus
Neuchatel - Švajčiarska rafinéria Cressier, ktorá patrí spoločnosti Petroplus zápasiacej s finančnými problémami, prilákala veľký počet záujemcov.

Exxon Mobil predáva japonský rafinérsky biznis za 3,9 miliardy USD

exxon mobile
Tokio - Americká ropná spoločnosť Exxon Mobil predáva svoj japonský rafinérsky biznis partnerskej japonskej firme TonenGeneral Sekiyu K.K. zhruba za 3,9 miliardy USD (2,97 miliardy eur).

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...