1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ministri EÚ budú rokovať o ropnom embargu na Irán už 23. januára

Oil_well_small
Brusel - Schôdzka ministrov zahraničných vecí Európskej únie (EÚ), na ktorej sa očakáva schválenie nových sankcií voči Iránu, bola presunutá na skorší termín a bude 23. januára, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na diplomatické zdroje.

IEA neplánuje kvôli Iránu uvoľniť strategické ropné rezervy

oil_tanks_small
Paríž - Medzinárodná agentúra pre energetiku (IEA) neplánuje v súčasnosti uvoľniť strategické ropné rezervy ako odpoveď na napätie na Blízkom východe.

CPP Zemplín plánuje v Strážskom budovať paroplyn za 54 mil. eur

pylon_small_1
Bratislava - Spoločnosť CPP Zemplín, s.r.o., plánuje v Strážskom v okrese Michalovce vybudovať paroplynový cyklus (PPC) s menovitým výkonom 70 MWe v predpokladanej hodnote 54 miliónov eur.

Japonsko chce vyradiť jadrové reaktory po 40 rokoch z činnosti

nuclear
Tokio - Japonsko plánuje pripraviť legislatívu, na základe ktorej by sa jadrové reaktory po 40 rokoch v prevádzke vyradili z činnosti.

ABB inštaluje rýchlonabíjacie stanice v spolupráci s koncernom BP

charging_e-car
Spoločnosť ABB spustila inštaláciu rýchlonabíjacích systémov pre elektroautá na niektorých holandských servisných staniciach firmy British Petroleum (BP) ako súčasť skúšobnej prevádzky po celej krajine.

Dotácie do fosílnych palív brzdia rozvoj OZE

solar_panels_2
Jednou z hlavných príčin nedostatočného rozvoja Obnoviteľných zdrojov energie (OZE) v celosvetovom meradle sú dotácie do fosílnych palív.

E.ON predáva E.ON Bulgaria

E-on_logo
Spoločnosť E.ON podpísala s českou firmou Energo-Pro dohodu o predaji 100 % podielu svojej dcérskej spoločnosti E.ON Bulgaria EAD.

Teplárenské spoločnosti skupiny GGE sa fúziou zmenili na Teplo GGE

teplaren 3
Považská Bystrica – Spoločnosť POV BYT, s. r. o., ktorá dodáva teplo a teplú vodu pre obyvateľov Považskej Bystrice, a spoločnosť Tenergo Brno, a. s., poskytujúca rovnaké služby v Snine, bratislavskej Devínskej Novej Vsi a Želiezovciach, uskutočnili 1. januára 2012 fúziu.

Francúzsko musí investovať miliardy eur do jadrových elektrární

nuclear_power_1
Paríž - Francúzsko musí investovať miliardy eur do zlepšenia bezpečnostného systému jadrových zariadení v krajine, aby odolali aj extrémnym situáciám, akou bolo napríklad zemetrasenie v marci 2011, ktoré zapríčinilo haváriu japonskej elektrárne Fukušima.

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...