1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk koncernu Philips v 1. kvartál vzrástol na 249 miliónov eur

philips logoAmsterdam - Holandský koncern Philips dosiahol v 1. štvrťroku 2012 lepšie ako očakávané výsledky. Dôvodom sú jednorazové príjmy aj dobrý výkon divízií spotrebiteľských výrobkov a zdravotnej techniky. Tieto výsledky sú prvým signálom dlho očakávanej zmeny k lepšiemu po výmene vedenia firmy.

Koncern, ktorý je najväčším výrobcom osvetlenia na svete, zároveň varuje, že vzhľadom na situáciu vo svetovej ekonomike sú jeho vyhliadky na zvyšok roka slabšie. Spotrebitelia totiž stále utrácajú len veľmi opatrne a vlády na kľúčových trhoch musia zavádzať tvrdé úsporné opatrenia. To má negatívny vplyv na výkon troch hlavných divízii Philipsu - divíziu spotrebnej elektroniky, zdravotnej techniky a osvetlenia.

Podľa najnovších údajov sa čistý zisk koncernu v prvých troch mesiacoch roka zvýšil o 80 % na 249 miliónov eur z 137 miliónov eur v 1. kvartáli 2011. Jeho tržby vzrástli o 7 % na 5,61 miliardy eur a zisk pred úrokmi, zdanením a amortizáciou (EBITA) stúpol o 26 % na 522 miliónov eur.

Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters odhadovali, že Philips bude mať v 1. kvartáli čistý zisk 186 miliónov eur, EBITA 433 miliónov eur a tržby 5,44 miliardy eur.

Za lepšie ako očakávané výsledky vďačí koncern aj jednorazovým príjmom, napríklad príjmu z predaja svojho podielu vo firme Senseo či z predaja kancelárskeho areálu v Holandsku.

24.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Philips vykázal v 4. kvartáli aj za celý rok čistú stratu

Zisk Philipsu v 3. kvartáli klesol na 74 miliónov eur

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...