1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rekordná strata stiahla hodnotu akcií Sony takmer na 32-ročné minimum

sony logoTokio - Hodnota akcií japonského výrobcu elektroniky Sony sa dnes prepadla takmer na 32-ročné minimum v reakcii na tohtotýždňové oznámenie firmy, že za minulý finančný rok zaznamenala rekordnú stratu.

Spoločnosť vo štvrtok (10. 5.) informovala, že za finančný rok 2011/2012, ktorý sa skončil 31. marca, zaznamenala stratu až 456,7 miliardy jenov (4,41 miliardy eur). Pod rekordnú stratu sa podpísala najmä divízia televízorov, ktorá v poslednom období výrazne zaostáva za konkurenciou z iných krajín Ázie, najmä za juhokórejskou firmou Samsung Electronics. Situáciu okrem toho zhoršuje aj silný kurz jenu.

Spoločnosť, ktorá je posledné štyri roky stratová, vyhlásila, že očakáva návrat k zisku už tento finančný rok. Investori tomu ale príliš neveria a predpokladajú pokračovanie problémov.

Výsledkom bol výrazný pokles hodnoty akcií spoločnosti. Tie klesli viac než o 6 % na 1132 jenov/akcia, čo je najmenej od augusta 1980.

14.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Japonský koncern Sony zaznamenal vlani rekordnú stratu

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...