1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Primátor verí, že UMC zámer prehodnotí a zostane v meste

Lcd tv1Nové Mesto nad Váhom – Primátor Nového Mesta Nad Váhom Jozef Trstenský verí, že spoločnosť Universal Media Corporation (UMC) nepresunie výrobu do Anglicka a Maďarska.

Dúfa, že spoločnosť prehodnotí svoje zámery a zostane v Novom Meste nad Váhom. Reagoval tak na medializované informácie, že tretí najväčší slovenský výrobca LCD a LED televízorov, zamestnávajúci viac ako 1000 pracovníkov, uvažuje o čiastočnom stiahnutí výroby zo Slovenska.

"Ak by sa tak stalo, malo by to nepríjemné následky na celý región, nezamestnanosť by sa zvýšila asi o 1,5 percenta. Firma UMC zamestnáva dosť veľa ľudí okolo 50 rokov, ktorí by len ťažko hľadali uplatnenie na trhu práce," doplnil Trstenský.

Podľa jeho informácií má spoločnosť naplnené kontrakty pre rok 2012 a momentálne je v štádiu prípravy kolaudácie nových priestorov s výmerou asi 6000 metrov štvorcových. "Myslím si, že tu spoločnosť našla dobré podmienky a ani štruktúra pracovnej sily nie je najhoršia. Nemyslím si, že by v iných krajinách bola lepšia," doplnil Trstenský.

Podľa Márie Chorvátovej z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Novom Meste nad Váhom sa nezamestnanosť podľa predbežných údajov blíži k ôsmim percentám, na tamojšom úrade evidujú približne 2900 žiadateľov o zamestnanie.

Dôvodom, prečo UMC zvažuje presunúť výrobu inde, je podľa firmy nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily a nulová podpora štátu pri zamestnávaní nízkokvalifikovaných pracovníkov. V prípade, že k tomuto kroku pristúpi, chce si v slovenskom závode ponechať len skúsených kmeňových zamestnancov.

16.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

UMC zvažuje presun časti výroby do Maďarska a Veľkej Británie

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...