1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Na veľtrhu ELO SYS sa predstaví 250 vystavovateľov z deviatich krajín

elo sys1Trenčín – Takmer 250 vystavovateľov z deviatich krajín Európy sa predstaví na 17. ročníku medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikácií ELO SYS.

Od utorka do piatka (11. – 14. 10.) sa uskutoční v trenčianskom výstavisku Expo Center.

Podľa Evy Majerníkovej z oddelenia marketingu a reklamy Expo Center, veľtrh ELO SYS si aj napriek zložitým vonkajším ekonomickým podmienkam drží postavenie najvýznamnejšieho a najväčšieho veľtrhu svojho druhu na Slovensku.

"Veľtrh ELO SYS si našiel svoje miesto aj v kalendári prezentácií významných nadnárodných korporácií, ktoré sa na ňom každoročne zúčastňujú aj prostredníctvom svojich slovenských zastúpení. V tomto roku sa okrem viac ako 180 domácich vystavovateľov predstavia aj zahraničné firmy z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Rakúska, Veľkej Británie, Nemecka a Holandska," ozrejmila Majerníková s tým, že záštitu nad veľtrhom prevzalo Ministerstvo hospodárstva SR.

Ako dodala, k veľtrhu ELO SYS už roky neodmysliteľne patria súťaže Elektrotechnický výrobok roka, Ekologický počin roka, Najúspešnejší exponát veľtrhu ELO SYS, Konštruktér roka a Unikát roka, ktoré organizuje Zväz elektrotechnického priemyslu SR. "Trvale významné miesto v programe veľtrhu má Konferencia Elektrotechnika, informatika a telekomunikácie, ktorá sa spoločne so Seminárom znalcov elektrotechnických, informatických a energetických odborov koná pod odbornou garanciou Fakulty elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave," priblížila Majerníková.

ELO SYS poskytuje podľa nej priestor aj novej generácii a venuje sa mladým talentom. Každý deň budú študenti STU v Bratislave zo STUBA Green Team prezentovať svoj projekt študentskú elektroformulu - Zelený tím pre zelenú budúcnosť. Počas záverečného dňa veľtrhu sa uskutoční 33. ročník celoslovenského finále technickej súťaže mladých elektronikov. Novinkou tohto ročníka bude 4. ročník súťaže pre základné a stredné školy v Slovenskej republike Technická olympiáda 3V. "Cieľom tejto súťaže je prispieť k posilneniu technického myslenia u žiakov končiacich ZŠ a u študentov SOŠ, orientovaných na elektrotechniku, zatraktívniť technické disciplíny a zvýšiť záujem mladých ľudí o vedu a výskum," zdôraznila.

Medzinárodný veľtrh elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikácii ELO SYS slávnostne otvorili v utorok o 10.30 h.

12.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...