1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Dcéra Siemensu Osram bude prepúšťať v Nemecku i zahraničí

Osram siveMníchov - Zmeny na trhu s osvetľovacou technikou sa prejavia silnými zásahmi do štruktúry Osramu, dcéry nemeckého koncernu Siemens. V Nemecku zanikne v prevádzkach Osramu 10 % miest (spolu 1050) a tisíce ich ubudnú aj v jeho zahraničných kapacitách.

Šéf Osramu Wolfgang Dehen pre denník Welt uviedol, že znižovanie počtu pracovných miest v zahraničí by malo byť do roku 2014 percentuálne slabšie než v Nemecku. Konkrétne čísla však nechcel uviesť. Welt zistil, že z 30.000 zamestnancov v zahraničí by ich malo odísť asi 3000.

Osram však len neprepúšťa. Na výrobu svietidiel LED prijal vlani 1200 ľudí.

Dehen odmietol požiadavku nemeckých odborov, aby dal záruky na dlhodobú činnosť nových prevádzkarní Osramu, ktoré by siahali do roku 2020. Podľa neho by to nebolo seriózne. V sektore osvetľovacej techniky totiž teraz dochádza k takým prenikavým zmenám, že nikto nemôže dať záruky na osem rokov dopredu.

Odbor osvetľovacej techniky vo svete má pred sebou veľkú budúcnosť. Bude spočívať na dvoch pilieroch. Prvým je trend úspor energie a druhým prudký dopyt po nej. Vývoj novej techniky a prestavba výroby bude stáť podnikateľov veľa peňazí. Teraz je na tomto trhu veľmi tesno. Rozdelilo si ho niekoľko firiem.

Osram dosiahol v hospodárskom roku 2010/2011 vo svojich 44 závodoch výnosy 5 miliárd eur a prevádzkový zisk 400 miliónov eur.

13.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...