1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecký prevádzkovateľ letísk Fraport dosiahol vlani rast zisku o 6 %

Airport 1Frankfurt nad Mohanom - Nemecký prevádzkovateľ letísk Fraport zaznamenal minulý rok nárast zisku aj tržieb, za ktorý vďačí najmä vyššiemu počtu cestujúcich na kľúčovom letisku vo Frankfurte nad Mohanom.

Informovala o tom agentúra RTTNews.

Z hospodárskych výsledkov Fraportu vyplýva, že jeho zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) sa vlani zvýšil medziročne o 6 % na 850,7 milióna eur.

Tržby spoločnosti v roku 2012 vzrástli o 70,8 milióna eur na 2,44 miliardy eur. Počet pasažierov na piatich letiskách, v ktorých má Fraport väčšinový podiel, vlani stúpol o 2,9 % na 99,4 milióna ľudí. A na domácom frankfurtskom letisku zaznamenal Fraport medziročný nárast počtu cestujúcich o 1,9 % na 57,5 milióna osôb.

"Celkovo sa spoločnosti vlani darilo dobre a dosiahla odhadované výsledky," uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Fraport Stefan Schulte.

V tomto roku však firma očakáva menší rast zisku ako vlani. Dôvodmi sú rast nákladov a náročné makroekonomické prostredie. Vedenie predpovedá, že počet cestujúcich na letisku vo Frankfurte nad Mohanom zostane na minuloročnej úrovni.

Fraport vlastní okrem frankfurtského letiska väčšinový alebo minimálne 50-% podiel aj na letiskách v tureckej Antalyi, peruánskej Lime a v bulharských mestách Varna a Burgas.

Spoločnosť navrhuje vyplatiť za minulý rok dividendy 1,25 eura za podiel.

15.03.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Spoločnosť Fraport zaznamenala v januári pokles počtu cestujúcich

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...