1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Fraport zaznamenala v januári pokles počtu cestujúcich

Heathrow airportFrankfurt nad Mohanom - Nemecký prevádzkovateľ letísk spoločnosť Fraport, ktorej patrí aj jedno z najväčších európskych letísk vo Frankfurte nad Mohanom, zaznamenala v januári pokles počtu cestujúcich.

Hlavným dôvodom bolo zníženie počtu letov počas zimnej sezóny. Informovala o tom agentúra RTTNews.

 

Podľa najnovších údajov cez päť letísk spoločnosti Fraport, vrátane frankfurtského, prešlo v januári 2013 celkovo 5,7 milióna cestujúcich, čo predstavuje medziročný pokles o 1,5 %. Na druhej starne, objem nákladnej dopravy na letiskách spoločnosti Fraport v januári vzrástol medziročne o 2,3 % na 171.247 ton.

Najväčšie nemecké letisko vo Frankfurte nad Mohanom vybavilo v prvom mesiaci tohto roka 3,9 milióna pasažierov, čo bolo o 4,9 % menej ako v januári 2012. Fraport pripisuje pokles počtu cestujúcich redukcii letov počas zimnej sezóny 2012/2013. Aj zrušenie letov pre nepriaznivé počasie v januári tohto roka prispelo k celkovému úbytku cestujúcich.

Z ďalších štyroch letísk, ktoré prevádzkuje Fraport, peruánska Lima zaznamenala v januári medziročný nárast počtu cestujúcich o 13,9 % a nákladnej prepravy o 9 %. Na južnej pologuli totiž práve vrcholí letná sezóna. Naopak, letisko v Antalyi, ktoré je vstupnou bránou na Tureckú riviéru, nahlásilo 4,9-% úbytok pasažierov, keďže hlavná turistická sezóna v tomto regióne je ešte ďaleko. A podobne aj bulharské letisko Burgas vykázalo mimo sezóny v januári prepad počtu cestujúcich o 45,8 %, zatiaľ čo cez letisko vo Varne, ktoré bolo vlani v zime pre rekonštrukciu dočasne zatvorené, prešlo v januári tohto roka 17.081 pasažierov.

15.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...